Projekt i wykonanie: M. Papuga

francja m italia wielkabrytania m

Aktualności Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku”

Opublikowano: wtorek, 03, wrzesień 2019

na sliwkowym szlaku 250     Stowarzyszenie ''Na Śliwkowym Szlaku'' informuje wszystkich mieszkańców obszaru Śliwkowego Szlaku oraz potencjalnych beneficjentów o możliwości pozyskania dotacji w  ramach poddziałania 19.2 ''Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020. Nabory wniosków przeprowadzone zostaną w ramach nastpujacych przedsięwzięć:

  • 2.1.1 Tworzenie przedsiębiorstw, w szczególności z zakresu branży turystycznej, rekreacyjnej i małego przetwórstwa (w terminie 16.09.2019 r. – 30.09.2019 r.)
  • 2.1.2 Rozwój przedsiębiorstw, w szczególności branży turystycznej, rekreacyjnej i małego przetwórstwa (w terminie 03.10.2019 r. – 17.10.2019 r.)
  • 1.3.2 Remont, odnowienie, zagospodarowanie obiektów dziedzictwa kulturowego, jako wkład w zachowanie tradycji  (w terminie 03.10.2019 r. – 17.10.2019 r.)
  • 2.2.1 Działalność centrum przetwórstwa lokalnego (w terminie 03.10.2019 r. – 17.10.2019 r.)

Wnioski przyjmowane będą w biurze Stowarzyszenia ''Na Śliwkowym Szlaku'':  Więcej informacji  można uzyskać tel. 14 68 44 549,  lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Niezbędna dokumentacja oraz aktualne informacje publikowane są na stronie www.nasliwkowymszlaku.pl.

Inkubator Przetwórstwa lokalnego w Korzennej

     24 sierpnia 2019 roku w Korzennej nastapiło uroczyste otwarcie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego, utworzonego przez LGD Korzenna z dotacji pozyskanej ze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” w ramach poddziałania 19.2 ''Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego PROW na lata 2014–2020. Uczestnicy wydarzenia mieli możliwość zwiedzenia obiektu, jak również uczestniczyli w prezentacji linii do tłoczenia soków, suszenia owocow i wyrobu wędlin oraz degustacji wytworzonych produktów. Od września obiekt będzie do dyspozycji wszystkich mieszkańców Śliwkowego Szlaku.

baner na sliwkowym szlaku

Odsłony: 73